Säteen väri

Tavallisesti LED-salamavalojen värilämpötila voidaan jakaa valkoiseksi valoksi (noin 6500 K värilämpötila), neutraaliksi valkoiseksi valoksi (noin 4000 k) ja lämpimäksi valkoiseksi valoksi (noin 3000 k). Miksi meidän on tehtävä tällainen jako? Jotta vastaamme kysymykseen, meidän on tutustuttava asiaan, mitä kutsutaan “värintoistoiksi”. Värintoisto, joka ilmoitetaan värinmääritysindeksissä (CRI) 0-100, kertoo, miten valonlähde kohtaa värin ihmisen silmissä ja kuinka hyvin värisävyjen hienovaraiset vaihtelut paljastuvat. Mitä korkeampi CRI-arvo on, sitä parempi sen värinmuodostuskyky. Korkean suorituskyvyn valkoisen valon LED-taskulampun CRI on noin 75% (korkeampi värilämpötila, laskee CRI-arvoa), kun taas hyvä puolueeton valkoinen taskulamppu ja lämpimän valkoiset taskulamput CRI ovat noin 80%.

 LEDin valaistusperiaatteet toimivat näin: elektroni kulkee sirujen läpi, jolloin se synnyttää sinistä valoa, ja sitten se herättää fluoresoivaa jauhetta säteilevän keltaista valoa, lopulta kaksi valoa yhdistetään valkoisiin valoihin. Keltaisen valon CRI on suurempi kuin sininen valo. Mitä lämpimämpi valon väri on, sitä korkeampi CRI ja sopii parhaiten ulkokäyttöön. Lisäksi lämpimän valon alhainen värilämpötila ja pitkä aallonpituus mahdollistavat käytön sateisessa ja sumuisessa säässä.

Toisaalta, viritetyn fluoresenssin tehokkuus on hyvin alhainen ja lämpimän valkoisen valon kirkkaus on huomattavasti alempi. Säde “värjää” projisoidut kohteet ikään kuin se pienitehoisella hehkulampulla. Neutraalit valkoiset LED-tuotteet ovat oikea valinta ulkoilmaan, nämä eivät ainoastaan ​​täytä värintoistoa ja läpäisykykyä, vaan estävät myös kirkkauden vähenemisen.